fbpx Ga naar hoofdinhoud

Emissieloos bouwmaterieel met subsidie

Ben jij van plan om uitstootvrij bouwmaterieel te kopen? Dan kun je met de subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel tot 40 procent van de aanschafkosten terugkrijgen.

De stikstof- en CO2-uitstoot op de bouwplaats moet omlaag. Met respectievelijk 60 procent en 0,4 megaton. Om dat de realiseren, trekt het kabinet in 2022 20 miljoen euro uit voor de verduurzaming van bouwmaterieel. Tot 2030 is dat bedrag zelfs 270 miljoen euro.

Bouwmaterieel

Het geld is specifiek bedoeld voor de aanschaf van schoon materieel. Denk aan graaf- en heimachines, betonmixers en bouwaggregaten. Ook oplaadfaciliteiten vallen hieronder. Daarnaast is het mogelijk om subsidie te krijgen voor de ombouw of aanpassing van materieel van diesel naar elektrisch of waterstof, of het plaatsen van een katalysator die vieze stoffen opvangt. Dat kan de uitstoot van stikstof namelijk met meer dan 80 procent verminderen.

Maximum bedrag

Voor de subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel geldt wel een maximum bedrag per bedrijf en per aanvraag. Ook moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Dit om fraude of snelle doorverkoop van het schone spul te voorkomen.

Lees ook: Emissieloze afwerkspaan zonder snoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.

Frustratie over rijbewijsregels elektrische busjes

WPV-H horizontaal voorraadvat

Veiligheid in de badkamer

Doortimmerd lustoord

Airdeck lichtgewicht vloer

LFP Batterij voor opslag zonne-energie