fbpx Ga naar hoofdinhoud

Extra subsidie op isolatiemaatregelen

Om het voor particulieren aantrekkelijker te maken hun woning te verduurzamen, krijgen zij per 2022 meer subsidie op isolatieglas, warmtepompen en andere isolatiemaatregelen. En dat kan zo maar eens gunstig voor jou uitpakken.

Het subsidiebedrag is te laag, de te vervangen oppervlakte glas te hoog en de eis van een tweede regeling maakt het niet aantrekkelijk voor de particulier om zijn woning te verduurzamen. Het zijn de veelgehoorde antwoorden op de vraag hoe de ISDE-regeling in de praktijk bevalt.

Isolatieglas

Met ingang van 2022 is het subsidiebedrag per vierkante meter isolatieglas daarom met 50 procent verhoogd. Voor tweevoudig HR++-glas krijg je als woningeigenaar 53 euro per vierkante meter; voor drievoudig isolatieglas zelfs 150 euro per vierkante meter. En is er een verlaging voor de minimale te vervangen oppervlakte: van 10 naar 8 vierkante meter.

Andere isolatiemaatregelen

De verhoging van het subsidiebedrag geldt ook voor andere isolatiemaatregelen. Zo komt gevelisolatie per vierkante meter uit op 38 euro, dakisolatie op 30 euro en vloerisolatie op 11 euro. De hoogte van de subsidie voor een geĂŻnstalleerde warmtepomp is dan weer afhankelijk van het energielabel en het thermische vermogen van de warmtepomp. Daar zijn nieuwe apparatenlijsten met de nieuwe bedragen voor gepubliceerd.

Aan de eis van de tweede maatregel is niet getornd. Die blijft bestaan. Staat tegenover dat het budget is verhoogd naar 228 miljoen euro.

Kanttekening

De hogere subsidiebedragen bij de ISDE gelden voor isolatiemaatregelen en warmtepompen die na 31 december 2021 zijn uitgevoerd of geĂŻnstalleerd. De subsidie wordt maar Ă©Ă©n keer toegekend. Wie ervoor kiest om eerst het ene deel van het glas te laten vervangen en hiervoor subsidie aanvraagt, kan dat later niet nog eens doen voor het overige glas.

Lees ook: Warmtepomp? Doe de verwarmingstest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.

Boels verhuurt hybride hoogwerker

4-kanaals handzender voor toegangen en opritten

De klad zit erin bij de zonnepanelen

Waarom heb ik een website nodig?

Siegenia raamventilatorrooster

BpfBOUW verhoogt pensioenen niet