fbpx Ga naar hoofdinhoud

Doe de profieldiepte check!

Om te bepalen of de banden van je bus nog voldoende profieldiepte hebben, hoef je geen afspraak te maken met de garage. Dat kun je prima zelf. Hoe? Met behulp van een euromunt.

Jij brengt waarschijnlijk heel wat uurtjes in je bus door. Al die ritjes zorgen ervoor dat het profiel van de banden slijt. En hoe minder profiel, hoe slechter het met de veiligheid is gesteld. Daarom is het goed om regelmatig – liefst elke maand – de profieldiepte te checken.

Vervangen of niet?

Zet bij een zomerband een munt van 1 euro in het profiel van de band. Zie je de gouden rand? Vervang dan je banden. Bij een winterband gebruik je een punt van 2 euro. Zodra je de zilverkleurige rand ziet, is het profiel voor winterse omstandigheden onvoldoende. Vervangen dus.

Juiste profieldiepte

De wettelijk vastgestelde minimale profieldiepte van een bedrijfswagen band is 1,6 mm. Bij minder profiel komt de bus niet door de APK heen. Maar het is niet aan te raden om met zulke gladde banden te rijden. Gerenommeerde garages adviseren een zomerband te vervangen bij een profieldiepte bij 2,5 mm. Een winterband moet minimaal 4 mm profiel hebben. Alles voor jouw veiligheid!

Lees ook: De bus inbreker tegenwerken, doe je zo.
Lees ook: Bus kopen of leasen? De voor- en nadelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.

Klunzige klussers

FUN: Meesterlijke Makita Muziek

Gemier met aansluitingen

Tv-serie: De bouw maakt het

Brandwerende scheidingsmuur?

Eskeetroom