fbpx Ga naar hoofdinhoud

Avis multiprimer scoort punten voor veelzijdig schilderwerk

Foto: Rob Goossens

Van gevelrenovaties tot het schilderen van regenpijpen. Voor Ji Hwan Goldsteen van schildersbedrijf De Koreaanse Schilder is geen uitdaging te groot. Een flinke verscheidenheid aan werk vraagt om een professionele aanpak. Met de Avis Multiprimer Aqua klaart hij de klus.

Voor Ji Hwan Goldsteen is geen een dag hetzelfde. Met zijn schildersbedrijf is hij op veel verschillende locaties te vinden. Zo werkt hij regelmatig de voorgevels van monumentale panden bij. Maar ook voor een serie kleinere klussen in een woonwijk draait hij zijn hand niet om. Zoals nu. Diverse woningen in de Beverwijkse C.H. Moensstraat zijn aan onderhoud toe. Een mooie gelegenheid voor Ji Hwan om zijn skills te tonen. “Iedere schilder wil zijn werk goed én snel uitvoeren. Simpelweg omdat onze klanten een mooi resultaat willen zonder te veel overlast. Je wilt bovendien niet nog eens terug hoeven komen om het overnieuw te doen. Ik vind het dan ook erg belangrijk om met kwalitatief goed materiaal te werken. De Avis Multiprimer Aqua kan ik dankzij de uitstekende hechting inzetten op verschillende ondergronden.”

Tekst loopt door onder de foto’s.

Goede voorbewerking

Ji Hwan wist altijd al dat hij iets met zijn handen zou gaan doen. Die gave had hij naar eigen zeggen niet van een vreemde. De kiem werd gelegd in zijn prille jeugd. Hij memoreert: “Mijn moeder was kunstenares. Zodoende kwam ik als klein kind al in aanraking met kwasten en potloden. Daar is de liefde voor het schildersvak aangewakkerd. Na vele omzwervingen en opleidingen besloot ik voor mezelf te beginnen als vakschilder. Daarnaast voer ik ook gevelrenovaties uit. Ik ben nu tien jaar actief in de schilderbranche. Voor mij is innovatie erg belangrijk. Uiteindelijk bestaat mijn werk voor 75 procent uit voorbewerken en voor 25 procent uit het mooi maken van het werk. Klanten zijn in het begin vaak wat huiverig. ‘Wordt het wel echt mooi?’ denken ze dan. Zonder een goede voorbewerking kun je nooit een mooi eindresultaat halen. Daar speelt deze primer een belangrijke rol in.”

Van kabelgoot tot kozijn

Vandaag staan er een aantal verschillende klussen op het programma. Zo gaat Ji Hwan aan de slag met het schilderen van een pvc-regenpijp, een kunststof kabelgoot en een houten raamkozijn. Over de bijzondere eigenschappen van de Avis Multiprimer Aqua zegt hij. “Deze primer droogt strak op. Hierdoor is de dekking goed en het aflakken gemakkelijker. Dat komt het eindresultaat ten goede. Vandaag gaan we hoofdzakelijk aan de slag met hout en kunststof. Het werkt ook goed op steenachtige ondergronden. Je gebruikt het dan als hechtprimer. Daar doe ik het product nog mee te kort. Je kunt het namelijk ook inzetten als roestwerende primer op staal, verzinkt staal, zink, aluminium, ferro en non ferro.”

Hechtingstest

Het onderscheidend vermogen van de primer zit hem volgens Ji Hwan in het hechtingsvermogen. Ter illustratie voert hij een hechtingstest uit. Diverse roerhoutjes worden bestreken met Avis Multiprimer Aqua en op een multiplex-plaat geplakt om het vervolgens te laten drogen. Daarna trekt hij de roerhoutjes eraf. “Wat je nu ziet zijn de achtergebleven houtnerven op de roerhoutjes”, vertelt hij. “Dit laat perfect de goede hechting zien. Normaal zou alleen de lak achterblijven. Hij trekt nu zelfs het hout van het multiplex mee.”

Tekst loopt door onder de foto.

Veelzijdig

Een aanzienlijk deel van zijn tijd is Ji Hwan terug te vinden op de steiger voor monumentale panden. Een discipline waar zijn hart ligt. Het gaat veelal om precisiewerk dat extra aandacht verdient. “Je hebt vaak te maken met bijzondere omstandigheden. Oude verbindingen op kaal hout. Dit hout bevat vaak kleine haarscheurtjes. Dat zie je veel bij oude daklijsten. Doordat deze primer mooi uitvult, kun je het effect van die kleine oneffenheden wegwerken en toch een egale ondergrond maken. Daarnaast is de ventilerende werking belangrijk. Eventueel restvocht dat nog aanwezig is in het hout, kan na het aanbrengen van de primer toch uitwasemen. Het hout is daarna zonder problemen af te lakken. Ik heb dit product zelfs wel eens gebruikt voor een keukenkastje. Je kunt deze primer dus ook inzetten voor binnen klussen. Het is echt een product dat staat als een huis.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Avis professional.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.

Productcase

Aalberts neemt Wkb-voortouw, met Ed Controls

Productcase

Babboe Pro: op díe vrachtfiets