fbpx Ga naar hoofdinhoud

Badkamerspecialist in beeld: Simone Bouhuijs

Bij elke nieuwe badkamer zijn Simone Bouhuijs en Ron Folkertsma kritisch op zichzelf.

In plaats van naar het buitenland te vertrekken, koos Simone Bouhuijs (49) ervoor om met partner Ron Folkertsma een eigen klusbedrijf te beginnen. Als badkamerspecialist richt ze zich uiteraard op badkamers en sanitair, maar misschien nog wel het allermeest op de klant zelf. Want, “het persoonlijke maakt het vak speciaal.”

Waarom voor jezelf begonnen?

Plannen om naar het buitenland te verhuizen, strandden. Bovendien beleefde ik geen plezier meer aan mijn administratieve baan. Bij wijze van test hebben Ron – zijn roots liggen in de jachtbouw – en ik toen een badkamer verbouwd. Dat bleek de juiste carrièremove. Ik had mijn achternaam in elk geval al mee. In januari 2016 zijn we de professionele weg ingeslagen. Met SiKlus.

Werkzaamheden

Ik was altijd al handig, maar heb alsnog veel moeten leren. De eerste keer een kimband zetten, ging op aanwijzing van Ron. Ik had geen idee ook waarvoor dat ding diende. De tweede badkamer was al meer op eigen initiatief. Zo hebben we ons steeds verbeterd. Als je dan wordt genomineerd voor de Vakwerk Awards weet je dat je goed bezig bent. Maar we blijven kritisch op onszelf. Om als badkamerspecialist vakwerk te kunnen leveren, moeten we een klik hebben met een klus. Er emotioneel bij betrokken zijn.

Leukste aan het vak?

De omgang met mensen. Wij gaan voor de persoonlijke benadering. Ons vermogen om mensen goed aan te kunnen voelen, helpt daarbij. Is rommel een stresspunt? Dan is er nog meer aandacht voor het opruimen van de werkplek. Ook doen we vaak een extraatje: een nisje of tegelgoot als kadootje. Met veel klanten hebben we een bijzondere band. 99 procent van hen mist ons als de klus is geklaard.

‘Ik heb met veel klanten een bijzondere band’

Simone Bouhuijs

Waar investeer je in?

Stofafzuiging. Er zijn nog steeds bouwers die zichzelf letterlijk laten ondersneeuwen en hun werkomgeving in een wit landschap veranderen. Dat kan echt niet meer. Fijnstof is een killer, voor jezelf en voor je klant. Eén van onze laatste aankopen is een bak waarop je de stofzuigerslang kunt aansluiten. Waardoor het fijnstof tijdens het tegels slijpen meteen wordt opgezogen. Dat maakt je ook tot een badkamerspecialist; het zit hem niet alleen in de werkzaamheden.

Mannenwereld

De bouw is een echte mannenwereld. Kom ik bij de klant werk opnemen in mijn gewone kleding, dan wordt er vaak gedacht dat ik van de administratie ben. De verrassing is groot als ik een tijdje later in mijn roze werkbroek verschijn. Daar moet ik dan wel om grinniken. Ik heb veel plezier in mijn werk en daar ligt – samen met goed professioneel werk leveren – mijn focus.

Hobby’s

Duiken, motorrijden en buitenritten te paard. Daarnaast vind ik het heerlijk om uit eten te gaan en hoogwaardig voedsel uit te proberen. Ben ook altijd in voor een goed gesprek in de hot tub en ga graag op reis. Nu vooral in eigen land, dat verrassend veel moois te bieden heeft.

Privé

Ron is mijn zaken- én liefdespartner. Een gouden duo. Wel hebben we een afspraak: ’s avonds wordt er niet meer over het werk gesproken. Dan is privé ook echt privé. We wonen in Almere. Youri (26) en Tamara (24) zijn mijn kinderen uit een eerdere relatie.

Wil je ook een keer in beeld? Stuur een mail!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.

Tijd managen kun je leren: 7 tips

De klad zit erin bij de zonnepanelen

Waarom heb ik een website nodig?

BpfBOUW verhoogt pensioenen niet

Veiligheid in de bouwsector

Kleintje Zonnewarmte bundelt kennis