fbpx Ga naar hoofdinhoud

Dit kun je ook met je werkschoenen doen

Eenmaal afgelopen kun je je werkschoenen natuurlijk in de grijze container gooien. Maar heb je al eens aan recyclen gedacht? Dat kan met een box van de Circulair Footwear Alliance (CFA).

Jaarlijks worden in Nederland en België meer dan 2 miljoen paar oude werkschoenen weggegooid. En daarmee een schat aan grondstoffen waarmee nieuwe producten kunnen worden gemaakt. Om het tijd te keren, plaatst CFA – een samenwerking van EMMA Safety Footwear, Allshoes Safety Footwear en FBBasics – inzamelboxen. Bijvoorbeeld bij verkooppunten van werkschoenen en groothandels.

CFA-box kopen

Is dat voor jou letterlijk een stap te ver? Dan kun je een herbruikbare en recyclebare CFA-box kopen. Voor de kleine bouwer is er een variant voor maximaal 15 paar werk- en veiligheidsschoenen. Een set van vijf stuks. Eenmaal vol heb je geen omkijken naar de box. Die wordt opgehaald en belandt bij een sorteercentrum, waar de schoenen worden uitgezocht en ontmanteld. Van de onderdelen worden monomaterialen gemaakt. Bedoeld voor de productie van nieuwe producten die uit één materiaalsoort bestaan, zoals isolatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.

Gigplan: collega’s én klussen zoeken met één app

Mis het niet! Online kennissessie Wkb

De bus inbreker tegenwerken, doe je zo

Interieurschilder: elke dag een feestje

Planning en organiseren

Elektrisch rijden, zo zit het